Soki VICTORIA CYMES- zdrowie w butelce :)

Jesienią i zimą, kiedy wszyscy wokół zaczynają psikac i kaszlec zdrowa dieta jest niezbędna. Co roku, o tej porze ratuję się też różnymi suplementami, chociaż wiem że tak naprawdę naszą odpornośc budujemy przede wszystkim na bazie tego, co mamy na talerzu i w szklance :) Zadanie o tyle trudne, że brakuje teraz świeżych owoców, które nie są sprowadzane z drugiego końca świata. Na szczęście mam zdrową alternatywę-soki. Tylko uważajcie! Sok sokowi nierówny. Niestety w sklepach pełno jest produktów, które są bardziej napojami, niż sokami z prawdziwego zdarzenia. Dodatek cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych barwników i konserwantów może przynieśc nam więcej szkód niż zysków. Na pewno tego typu soki nie są zdrowe i nie powiniśmy po nie często sięgac. Czytajmy uważnie etykiety i sprawdzajmy skład!
Dziś opowiem Wam o sokach, którym możecie w pełni zaufac. Wcześniej najchętniej sięgałam po soki jednodniowe, ale ostatnio zaprzyjaźniłam się z niepasteryzowanymi sokami tłoczonymi na zimno VICTORIA CYMES.

W tym roku firma wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Dzięki tej metodzie soki zachowują większośc wartości odżywczych warzyw i owoców, przy wydłużonych terminie przydatności do spożycia oraz gwarantowanym bezpieczeństwie produktu. Jak dla mnie to naprawdę świetne rozwiązanie. Niestety przy sokach jednodniowych zdarzało mi się schowac butelkę do lodówki i później zapomniec wypic sok. W przypadku soków tłoczonych na zimno tego ryzyka zapominalskich nie ma, albo przynajmniej jest zmniejszone do minimum.
Na czym polega obróbka HPP? Według branżowej terminologii polega ona na działaniu bardzo wysokiego ciśnienia 6000 atmosfer na soki zapakowane w butelkach. Niszczycielska siła tak wysokiego ciśnienia jest skierowana przede wszystkim na niepożądane mikroorganizmy, zachowując wiele cennych właściwości użytych warzyw i owoców takie jak witaminy, barwę, smak i zapach. Dzięki zastosowanej technologii sok przechowywany w warunkach chłodniczych jest zdatny do spożycia nawet do 2 miesięcy.

Victoria Cymes oferuje tłoczone na zimno soki w trzech smakach: #SUKCES (jabłko, ananas, truskawka i limonka), #SZCZĘŚCIE (jabłko, mango, marchew) oraz #PASJA (jabłko, ogórek, seler naciowy, nać pietruszki).
Który polubicie najbardziej to już kwestia gustu. Wszystkie soki smakują tak, jakby były przed momentem przygotowane. W naszej rodzinie największym ulubieńcem jest sok #SUKCES. Jeżeli wczytamy się w skład to zauważycie, że sok składa się w : 59,99% z jabłek, 29,99% ananasów, 8,99% truskawek i 0,99% limonek. Jest naprawdę pyszny.


Podobnie pozytywnie jako sok rodzinny oceniam #SZCZĘŚCIE- w którym znajdziecie 69,99% jabłek, 19,99% mango i 9,99% marchwi. Bardzo smakuje mi także #PASJA, chociaż niestety mojego entuzjazmu nie podzieliły dzieci. Sok zawiera 84,99% jabłek, 9,99% ogórków, 2,99% selera naciowego i 1,99% natki pietruszki. Jednym słowem- samo zdrowie! Moje pociechy stwierdziły jednak, że wolą soki owocowe... No cóż, tak jak mówię- kwestia gustu :)


A u Was jakie smaki najbardziej się sprawdzają? Lubicie soki naturalnie mętne? Często sięgacie po soki Cymes?


Komentarze

  1. fajne są takie soczki pełne witamin:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje dziecko już by pakowało je do koszyka...uwielbiamy takie soki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. These looks very delicious and healthy. I would like to try them.

    New Post - http://www.exclusivebeautydiary.com/2019/11/salvatore-ferragamo-signorina-misteriosa_24.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz