Świąteczny obiad ze Stellą

 

Na co dzień wielu z nas nie ma czasu na wyszukiwanie ciekawych przepisów i wdrożenie ich w życie w naszej kuchni. Okres świąteczny i międzyświąteczny sprzyja jednak naszej kulinarnej kreatywności. I bardzo dobrze, bo właśnie teraz możemy w rodzinnym gronie delektować się bez pośpiechu pysznym jedzeniem i cieszyć wspólnymi chwilami. Dziś przychodzę do Was z przepisem na polędwicę w sosie musztardowym z miodową nutą . Danie przygotowuje się bardzo szybko, nie wymaga od nas dużego wkładu pracy, a efekt końcowy robi wrażenie.


Do przygotowanie tej potrawy potrzebujemy rękawa do pieczenia. Ja wybrałam produkt Stella, ponieważ zawsze dobrze sprawdza się w mojej kuchni. Rękaw do pieczenia Stella Pack jest najgrubszy na rynku, dzięki czemu jest wytrzymały i odporny na wysokie temperatury. Maksymalna temperatura użycia wynosi 2000 C w czasie do 2 godzin. To dla mnie bardzo ważne, bo kiedyś kupiłam w sklepie rękaw innej firmy i w czasie pieczenia przywarł z jednej strony do mięsa… W przypadku rękawa do pieczenia Stella taka sytuacja nigdy mi się nie przytrafiła. 


W opakowaniu mamy aż 5 m folii. Co istotne nie wymaga użycia tłuszczów. Zachowuje witaminy, mikroelementy oraz aromat produktów.  Pieczone w nim potrawy są wyjątkowo soczyste i nie przypala się. Rękaw możemy używać do pieczenia mięsa, drobiu, ryb, warzyw i owoców zarówno w piekarniku gazowym, elektrycznym oraz kuchence mikrofalowej. Może być także stosowany do zamrażania. Pamiętajmy jedynie, aby przed zastosowaniem nakłuć folię w kilku miejscach. Aby pieczona potrawa była bardziej soczysta, można dodać trochę wody, wina, lub wywaru.


Polędwica w sosie musztardowym z miodową nutą

Składniki:

·         polędwica wieprzowa ok.50dag

·         musztarda 4 łyżki

·         olej rzepakowy 2 łyżki

·         miód 1 łyżka

·         sól, pieprz

·         cebula 1sztuka

·         gałązka rozmarynu

 Przygotowanie:

Przygotowujemy marynatę. Łączymy musztardę z olejem rzepakowym i miodem. Otrzymaną marynatą nacieramy mięso, po czym odstawiamy do lodówki na minimum godzinę ( ja pozostawiam mięso w marynacie przez całą noc).
Zamarynowaną polędwicę obsmażamy na patelni z obu stron. Podczas smażenia oprószamy mięso solą i pieprzem, po czym wkładamy je do rękawa do pieczenia wraz z pozostałą marynatą i cebulą. Rękaw zamykamy tasiemką i nakłuwamy w kilku miejscach. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Mięso pieczemy przez około 30 - 35 minut. Doskonałym dodatkiem do polędwicy będą np. marynowane gruszki.


Z okazji świąt Bożego Narodzenia
 życzę Wam przede wszystkim zdrowia, 
bo tego nigdy za wiele, 
spokoju i magicznej atmosfery przy domowej choince. 
Niech te święta, choć inne od wcześniejszych
przyniosą ze sobą same piękne wspomnienia!


Komentarze

  1. Wspaniały przepis ! Ja teraz jestem na etapie pieczenia pierników, chociaż cukier raczej muszę ograniczać - a przepis mam dostać od swej Siostry. Przesyłam pozdrowienia i życzenia - niech te Święta mimo pandemii będą pełne wspaniałych chwil. I wszystkiego, co najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ślicznie dziękuję :) Wszystkiego dobrego w nowym roku.

      Usuń
  2. Apetyczne danie, dziękuję za podzielenie się ciekawym przepisem. Jeszcze raz wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo jest naprawdę smaczne, a jego przygotowanie nie jest pracochłonne. Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

      Usuń
  3. Pięknych Świąt. Danie atrakcyjne bo i na pewno pyszne 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto wypróbować :) Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

      Usuń
  4. Też używam do pieczenia rękaw tej marki, jest naprawdę świetny. Bardzo lubię przygotowywać dania z rękawa, bo są bardzo aromatyczne i soczyste. Przepis bardzo ciekawy i to co lubię szybki i łatwy w przygotowaniu. wypróbuję go na Nowy Rok. Przesyłam świąteczne pozdrowienia 🎄.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Stella świetnie się sprawdza :) Wszystkiego dobrego w nowym roku!

      Usuń
  5. Takie rękawy są bardzo praktyczne.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zjadłabym taką polędwicę, gdybym nie była teraz taka najedzona;) wesołych świąt:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam przepis- szybki i łatwy :) Wszystkiego dobrego w nowym roku!

      Usuń
  7. Wygląda bardzo apetycznie! Stella też znamy.Ostatnio kupiliśmy w Lidlu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też go tam widziałam. Chyba właśnie na święta pojawiły się u nich produkty Stella.

      Usuń
  8. Na pewno pyszne danie :)
    Życzę Wesołych Świąt!
    PS. Dodaję blog do obserwowanych :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja tobie również życzę Wesołych i radosnych świąt 🎄
    Pozdrawiam i zapraszam na nowy post :) jusinx.blogspot.com.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ślicznie dziękuję! Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

      Usuń
  10. This dish looks amazing. Thank you for sharing. Merry Christmas.

    OdpowiedzUsuń
  11. Wow, this looks so nice ♥♥ I wish you a merry Christmas ♥♥

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale smakowite danie. Pod patrzę przepis :) Stelli jeszcze nie używałam. Muszę się za nią rozejrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, w kuchni Stella jest naprawdę niezastąpiona :)

      Usuń
  13. Mimo tego, że jestem najedzona i tak bym zjadła Twoją polędwicę ! :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Z chęcią polecę mojej mamie! :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  15. Rękaw do pieczenia jest super, sama przetestowałam!

    OdpowiedzUsuń
  16. Święta jeszcze trwają więc życzę Ci aby były spokojne i zdrowe a Nowy Rok niech przyniesie tylko dobre rzeczy a Boża Dziecina niech Cie obdarzy radością i pokojem na cały Nowy Rok, Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ślicznie dziękuję za tak piękne życzenia :) Z życzeniami świątecznymi się spóźniłam, ale z okazji nowego roku życzę Ci wszystkiego co najlepsze- zdrowia i samych uśmiechów losu :)

      Usuń
  17. takie rękawy do pieczenia to super sprawa:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki nim można szybko wyczarować pyszny, zdrowy obiad :)

      Usuń
  18. Również życzę zdrówka i spokoju w te Święta ❤️.

    Fajny pomysł z tym rękawem.

    OdpowiedzUsuń
  19. Zgadzam się, rękaw do pieczenia Stella jest dobrej jakości, czyli godny polecenia. Przyjemnego świętowania:)

    OdpowiedzUsuń
  20. To wybiorę taki rękaw do przygotowania jedzonka na Nowy Rok!!!

    OdpowiedzUsuń
  21. Taki rękaw to przydatna rzecz ☺
    Oj , zjadłabym taką polędwicę 😉
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  22. Polędwica w sosie musztardowym z odrobiną zrobionego przez Ciebie miodu z pewnością będzie pyszna i apetyczna.
    Ważne jest również, aby forma do pieczenia była gruba i nieklejąca,aby wyniki były dobre.Ciesz się specjalnym posiłkiem w Boże Narodzenie i Nowy Rok.


    Pozdrawiamy
    Justcherry

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tym przepisie to właśnie rękaw jest najważniejszy :) Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

      Usuń
  23. Taki rękaw to super sprawa, bardzo ułatwia gotowanie.

    OdpowiedzUsuń
  24. Z ogromną chęcią wypróbuje Twój przepis :)
    Ślinka cieknie na tę cudnie wyglądającą polędwicę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się :) To jedno z naszych ulubionych dań :)

      Usuń
  25. U nas polędwica zawsze z pieczarkami, w rękawie jeszcze nie robiłam, a używam akurat rękaw do pieczenia z tej samej firmy :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. Taki rękaw do pieczenia to świetna sprawa. ;)

    OdpowiedzUsuń
  27. Oh so great recipe darling
    Happy holidays
    xx

    OdpowiedzUsuń
  28. A ja życzę Ci wszystkiego dobrego w nowym roku :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Picsera serves high-quality <a href="https://picsera.com/wedding-photo-editing-services/>wedding photo editing services</a></b> to photographers so they can focus on their business growth. We provide an affordable solution for professional wedding photography.

    OdpowiedzUsuń
  30. Picsera serves high-quality wedding photo editing services to photographers so they can focus on their business growth. We provide an affordable solution for professional wedding photography.

    OdpowiedzUsuń
  31. Good information, great here. FixPaths is one of the most easy and effective photo Background Removal Service provider.

    OdpowiedzUsuń
  32. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  33. Christmas Dinner with Stella was a lot of fun! The food was delicious and the company was great. I really enjoyed getting to know her better and hearing all about her life.

    Visit Here: wedding photo retouching

    OdpowiedzUsuń
  34. In my opinion, sharing recipes and culinary ideas is always appreciated, especially during the holiday season when families gather to enjoy delicious meals together. The author's acknowledgement of our busy daily schedules and the lack of time for cooking makes this recipe even more valuable.

    The recipe for tenderloin in mustard sauce with a hint of honey sounds like a delicious and easy-to-make dish that will impress family and guests. The author's assurance that it is a quick and effortless recipe adds to its appeal, especially during the busy holiday season.

    Moreover, the author's encouragement to be creative in the kitchen and enjoy the moments with our loved ones is heartwarming. Cooking and sharing meals is a wonderful way to bond with family and create lasting memories.

    Overall, I think this recipe is a great addition to any holiday menu and a wonderful way to bring people together. I appreciate the author's efforts to share their culinary expertise and inspire others to be creative in the kitchen.

    Visit Here:

    wedding photo editing services

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz