Tak mi słodko... z Cukrem Królewskim:)

Nie wiem, czy to dobre skojarzenie, ale kiedy myślę o cukrze od razu przypomina mi się słynna polska komedia "Poszukiwany poszukiwana" i badanie przez profesora zawartości cukru w cukrze ;) Prawda jest taka, że cukier cukrowi nie równy. Zgodnie z unijnymi rozporządzeniami wyróżniono kilka kategorii cukru (o jakości wyższej niż standardowa, standardowej i niższej niż standardowa). Wiedzieliście o tym? Chcecie miec pewnośc, że sięgacie po dobry jakościowo cukier? Wybierzcie Cukier Królewski.

Co istotne, powstaje on polskich buraków i pochodzi od lokalnych rolników. To ważna informacja, także z tego powodu, że wybierając Cukier Królewski wspieracie polską gospodarkę. Doceniajmy polskie produkty!

Cukier Królewski z pewnością zainspiruje Was do słodkich wypieków. Zajrzyjcie koniecznie na stronę Cukru Królewskiego! https://www.cukier-krolewski.pl/ Ja znalazłam tam wiele fajnych przepisów. Dajcie znac jakie macie swoje ulubione słodkie wypieki :)

Dziś podsunę Wam przepis na... moje ulubione racuchy z jabłkami i rodzynkami. Palce lizac :)

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Składniki:
1 1/2 szklanki mleka
30 g drożdży
5 łyżek mąki pszennej
50 g rodzynek
4 czubate łyżki Cukru Królewskiego
2 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
olej do smażenia
Cukier puder Królewski

Przygotowanie:
W garnku podgrzać mleko, dodać cukier, drożdże i mąkę. Całość
dokładnie wymieszać i odstawić na kwadrans, aby drożdże zaczęły
pracować. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i pokroić w drobną
kostkę. Do miski wsypać 300 g mąki, dodać mleko z drożdżami i
wyrobić lekkie ciasto. Na koniec wymieszać z rozdrobnionymi jabłkami,
rodzynkami, cynamonem i odstawić na pół godziny Gdy ciasto urośnie
podgrzać na patelni olej, nakładać porcje ciasta i smażyć na małym
ogniu z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu na talerz posypać cukrem
pudrem.




Komentarze

Prześlij komentarz